Pădurea fermecată și războiul trolilor

Săracul elf! Își pusese viața în mâinile piticului nebun după aventură, în cinstea unei prietenii de o viață. Dar el nu-și avea vreo vină. Prietenia fusese întotdeauna cea mai de preț avere în lumea elfilor.

Cei doi camarazi porniră la drum. Piticul, folosindu-se de puterea lui magică de a controla forțele pământului, știa că astăzi erau în siguranță în pădure. Elful, înfricoșat de știrea inorogilor uciși, din când în când se înălța până-n vârful copacilor să se asigure că nu cad și ei pradă creaturilor nemiloase. Legendele spuneau că înainte de a-și da ultima suflare, inorogul aruncă un blestem puternic asupra ucigașului, care mai poate fi dezlegat doar de o Vrăjitoare Neagră.

Piticul se opri și îi făcuse semn prietenului său să nu facă zgomot. Își apropie urechea de trunchiul unui copac și asculta. Apoi, îl trase pe elf într-o scorbură. Îi spune că a auzit pași grei călcând pământul și doborând copacii plini de amintiri.

Toate ființele magice care trăiau în pădure purtau un respect imens pentru natură. Pădurea era cea care le purta de grijă și îi apăra în fața pericolelor. Copacii le purtau amintirile în schimbul îngrijirii și prețuirii ca un dar sacru. La naștere, oricărei ființe magice îi era hărăzit de zâne câte un copac. Doar cei ce refuzaseră magia pădurii și aleseseră să trăiască între stâncile sterpe, dincolo de munți, nu dovedeau respect pentru frumusețea naturii. Ei erau trolii. Creaturi magice nemiloase, care juraseră să doboare pădurea și astfel să ucidă toată magia ei. ® CI

Va urma…

Sursă foto: Pinterest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: