Pergamentul Viu – sursa Elixirului Vieții – continuare

„Acum 15 ani, când încă locuiam la București, am primit vizita unui renumit arheolog englez, Sir Eric, un cunoscut al elitei nobilimii engleze. Mi-a povestit că în timp ce se afla în Egipt, a facut o descoperire remarcantă. Aflase secretul Elixirului Vieții.

– Legende, exclamă Cornel! Totul este numai un mit. Sunt sute de cercetători care au cautat Elixirul și nu s-au mai întors din aventurile lor. Nu există dovezi care să ateste reala existență a Elixirului. Vlad, asta nu poate fi adevărat. Este cea mai mare minciună. Elixirul este chiar Pergamentul Viu. Urma lui a fost pierdută încă din anul 1200 d. H. Nimeni nu a mai auzit ceva despre el.

Cornel își aprinde pipa și privește pe geam. Mâna începu să îi tremure încet.

– Știu cum pare. Nici mie nu mi-a venit să cred. Asta am gândit și eu. Până când Sir Eric mi-a arătat dovada. El găsise Pergamentul Viu. Cel care conținea sursa Elixirului. Mi-a arătat! Este cât se poate de real. Venise la mine să îl ajut cu traducerea unei părți a pergamentului. Ultima parte conținea hieroglife care lui nu îi erau cunoscute. Acum m-am convins. Cand Sir Eric era la mine în casă, am crezut că pergamentul era un fals. Încă de atunci, gândul îmi fugea la pergament. Am căutat dovezi, cărți vechi, orice făcea referire la Elixirul Vieții. Acesta este motivul pentru care m-am mutat în Londra și am căutat să fiu ales custodele Muzeului Britanic. La muzeu ajung tot felul de exponate. Într-o zi, după ce fusesem numit custode, am fost anunțat că urmează să fie aduse mai multe documente foarte vechi, cu care trebuia să fim foarte atenți și să raportăm Ministerului de Științe tot ce aflam ca urmare a cercetărilor. După ce au fost transportate toate documentele, am început cercetarea. Aveam o echipă de 10 cercetători din diferite țări. Un lucru mi-a atras atenția. Era un pergament care semăna cu cel pe care mi-l arătase Sir Eric la București. L-am ascuns. Îmi era teamă că Ministerul și presa vor afla despre existența lui.

– Poftim? Cornel pufni și îi sări pipa din gură. Cum ai putut să ascunzi pergamentul? Puteai fi arestat sau mai rău…. Acum unde este pergamentul?

– Am luat pergamentul într-o seară, când nu mai era nimeni în muzeu și l-am ascuns în singurul loc sigur care mi-a venit atunci în minte.

– Unde este pergamentul, Vlad? Este ceva cu care nu ne putem juca. Gândește-te ce implicații va avea această descoperire. Te-ai expus foarte mult prin ascunderea Pergamentului Viu.

– Pergamentul este îngropat în cimitirul Abney. Trebuie să ajungem și să îl luăm de acolo. Însă, înainte de asta, trebuie să ajungem la Sir Eric pentru a-i da vestea. Nu stiu din ce motive a ajuns Pergamentul la Muzeul Britanic și cum au reușit să îl ia de la Sir Eric.

Stătuse ploaia când trăsura se opri. Ajunsesem în fata unor porți mari de fier, care împrejmuia un castel. Părea foarte vechi și curtea nu era îngrijită. Mai degraba părea nelocuit și nicidecum casa vreunui nobil.

– Aici locuiește Sir Eric, spune Vlad după o mică pauză.

Porțile masive s-au deschis singure și trăsura intră în curtea castelului. Curtea era plină de tufe de trandafiri neingrijite și în căteva momente se deschide ușa castelului. După un lung scârțâit al ușii, iese un bărbat grizonat, îmbrăcat cu un costum negru, purtând mănuși albe dintr-o țesătură fină.

– Este majordomul lui Sir Eric, omul acestuia de încredere, spune Vlad și pornește cu pași hotărâți spre castel.

Majordomul ne invită să intrăm în camera oaspeților, spunându-ne că Sir Eric va sosi în curand. După ce acesta ieși, camera se cufundă într-o liniște deplină. Camera era mobilată în stil victorian, cu piese din lemn masiv. Majordomul se întoarce în cameră, de data asta cu o tavă pe care erau așezate trei cești și un ceainic.

– Sir Eric va sosi imediat. Până atunci puteți servi o ceașcă cu ceai.

Majordomul îi invită pe cei doi oaspeți să se așeze pe canapeaua din piele care era postată în partea din dreapta, lângă o bibliotecă impunătoare, ticsită cu cărți vechi. Îi servește cu ceai și părăsește camera făcând un semn de salut. Cornel acceptă ceaiul din politețe dar nu îl bea. Sub pretextul că este prea fierbinte pentru gusturile lui, lasă ceașca pe masă. El a detestat toată viața ceaiul. I se părea o pierdere de timp. Niște buruieni și o apă fiartă. Pe când cafeaua…îi trezea toate simțurile, cu toate că medicul îi recomandase să nu o mai consume.

Sir Eric intră în cameră.

– Vlad, mă bucur nespus să te revăd, spuse Sir Eric.

Sir Eric era un bărbat sobru, trecut de 50 ani, grizonat și se deplasa ajutat de un baston din lemn, sculptat cu diferite rune. Îl observă pe Cornel.

– Observ că ești însoțit, spune nobilul cu un ton suspicios.

– Îmi cer iertare. Este Cornel, un vechi prieten. Împreună am făcut nenumărate descoperiri, ultima aventură fiind descifrarea gravurilor Pietrei din Rosetta.

– Da, Piatra din Rosetta. Remarcabil. În ziua de astăzi trebuie să ne alegem cu atenție prietenii. Sub masca prieteniei poate sta un inamic de temut sau o fiară egoistă, spune Sir Eric în timp ce se îndrepta spre Cornel.

– Cornel este singura persoană în care am încredere. Nu te îngrijora, secretul este bine păzit, spune Vlad pe un ton sobru.

– Și apropo de secrete, spune Sir Eric în timp ce își toarnă ceai în ceașca aurită. În urmă cu două săptămâni am fost jefuit.

– Jefuit? Sir Eric, ce s-a întâmplat?

– Vlad, motivul pentru care te afli aici încă îmi este necunoscut. După cum iți spuneam, am fost jefuit. Frații Maltezi au furat Pergamentul Viu. Plecasem în India, însoțit de majordomul meu. Nimeni nu știa despre această călătorie. Frații Maltezi au aflat cumva, au profitat că nu era nimeni acasă și au furat pergamentul. Pe scări am găsit acest bilet care poartă sigiliul Fraților.

Sir Eric îi arătă lui Vlad biletul. Cornel se apropie pentru a putea citi. Era foarte clar. Frații Maltezi voiau ca secretul să fie păstrat în continuare.

Vlad îi dă biletul înapoi lui Sir Eric, acesta îl asează pe măsuța din marmură și tace. Preț de câteva momente camera se cufundase din nou în acea liniște deplină.

– Cunoașteți istoria Fraților Maltezi?

Cei doi oaspeți păstrează tăcerea, însă Sir Eric continuă.

– Frații Maltezi este un grup secret, format din persoane cu funcții înalte în Europa, care vor să obțină independența Maltei pentru a scăpa de implicarea Angliei și astfel să își poată păstra secretele și liniștea, departe de restul lumii. Sub diferite denumiri, organizația activează încă din cele mai vechi timpuri. Și mai este un lucru neștiut de cea mai parte a omenirii. Frații erau creaturi ale nopții. Adevărați monstri. De secole, au descoperit secretul care le permite să iasă la lumină. Acum sunt adevarate mașini de ucis care pot umbla pe străzi chiar și ziua. Frații Maltezi sunt descendenții unui mare vampir, care astăzi este îngropat undeva la granița cu Grecia. Perikon nu putea fi ucis, fiind vampir original. Singura soluție a fost să fie adormit. Așa că Perikon a fost capturat și îngropat cu un țăruș în inimă. Nimeni nu știe locația exactă, însă mormântul este foarte bine păzit.

– Acum totul se leagă. Vlad își aminti hieroglifele de pe Pergamentul Viu. Acolo stătea scris că Elixirul Vieții poate fi găsit printr-un portal care se deschide cu sânge de vampir.” ® CI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: